Reflectorlamp

Reflectorlamp

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Ook een reflectorlamp voor in huis?

Aanpassingen in het huis, dit is natuurlijk dé manier om er echt je eigen plekje van te maken. Een heerlijke bank voor in de woonkamer, gezellige posters aan de muur en een stel leuke stoelen voor bij de eettafel. Er mist alleen nog iets, maar wat is dat dan? Veel mensen slaan de stap over om te zoeken naar goede verlichting voor in huis. Terwijl dit juist de manier is om het echt gezellig en sfeervol te maken! Een van de meest unieke soorten lampen die je maar kunt gebruiken voor in huis is een reflectorlamp. Om jou ervan te overtuigen dat dit echt een goede keuze is hebben we in dit artikel alle voordelen onder een rijtje gezet. Voor je het weet wil je geen andere verlichting meer!

Wat is een reflectorlamp eigenlijk?

Wij begrijpen maar al te goed dat lang niet iedereen een expert is op het gebied van lampen en verlichting. Gelukkig zijn wij er voor je om je een handje te helpen. Een reflectorlamp is eigenlijk een speciaal soort gloeilamp of halogeenlamp. Bij deze lamp is een van de kanten van de behuizing voorzien van een reflecterend oppervlak. Hierdoor wordt het licht weer teruggekaatst. Door deze reflecterende fittingrand krijg je dus een geconcentreerde lichtbundel die zacht licht uitstraalt in plaats van dat hele harde licht.

De voordelen van een reflectorlamp

Er zitten verschillende soorten voordelen aan het hebben van een reflectorlamp. Een groot voordeel is dat je makkelijk een bepaalde ruimte kunt voorzien van genoeg licht. Doordat de lamp ook licht indirect naar boven straalt wordt het een echte bron van licht. Dit zorgt ervoor dat het niet één enkel fel straaltje is, maar dat de gehele kamer verlicht zal worden. Wordt het dan niet te fel vraag je je af? Nee, de reflectorlamp staat door deze spiegelwerking juist bekend om een lamp die kalmte en rust uitstraalt. Indirect licht is namelijk een stuk prettiger voor de ogen, je hoeft niet te knijpen wanneer je er per ongeluk in kijkt.

Erg veel keuze voor de reflectorlamp

Daarnaast is het ook nog eens een feit dat je bij een reflectorlamp echt ontzettend veel vrijheid hebt bij het uitzoeken van de geschikte lamp voor bij jou in huis. Er zijn diverse soorten opbouwarmaturen die kunnen zorgen voor een lichtspot, maar er zijn ook inbouw downlighters die geschikt zijn om te gebruiken als sfeerverlichting. Los van de uitstraling is er ook nog eens een verscheidenheid aan duurzaamheid. Wil jij een gloeilamp of wil je toch liever lampen met de LED techniek voor in huis? Vrijwel alles is mogelijk als het aankomt op de aanschaf van een reflectorlamp voor in huis. Door de zachte uitstraling is het dé ideale lamp die kan zorgen voor een gezellige sfeer. Een uitstraling waarbij je echt even kunt ontspannen na een lange dag werken. Dit maakt verlichting dan ook zo belangrijk voor bij jou in huis!