Kopspiegellampen

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Op zoek naar een kopspiegellamp?

Goed, je bent op zoek naar wat nieuws voor in huis. Iets waarmee je jouw woonkamer, keuken of badkamer écht even wat nieuws mee kan geven. Nu kan je wel op zoek naar een nieuw meubel voor in huis, alleen dit is vaak erg duur. Gelukkig is er nog een ander alternatief, je kunt er namelijk voor kiezen om een paar kopspiegellampen op te hangen. Hiermee krijgt jouw woning een prachtige en unieke uitstraling. Wat maakt deze lampen zo bijzonder en waar kan je ze voor gebruiken? lees snel verder om daar achter te komen!

Wat zijn kopspiegellampen?

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat een kopspiegellamp nu eigenlijk is. Een kopspiegellamp is een lamp die echt voorzien zijn van een spiegel. Er zit namelijk een chromen spiegelrand aan de kop van de lamp, vandaar de naam kopspiegellamp. Dit zorgt ervoor dat het licht naar boven wordt weerkaatst in plaats van naar onder. Dit zorgt natuurlijk voor een bijzonder effect, een effect wat je met geen andere lamp kunt creëren. Vroeger kwamen deze soort lampen veel vaker voor, al zien we dat de populariteit echt wel aan het terugkomen is in de wereld van de lampen. Het zijn lampen die door de unieke uitstraling echt een centraal plekje in zullen nemen in een bepaalde ruimte. Dit is toch veel leuker dan een standaard LED lamp voor aan de muur?

Het effect van een kopspiegellamp

Het licht bij een kopspiegellamp zal dus naar boven worden afgekaatst. Dit zorgt ervoor dat het licht geen stralingshoek heeft die vast staat. Op die manier krijg je veel meer, en veel prettiger, licht op een bepaalde plaats. Door de afkaatsing krijgt het een unieke uitstraling die je niet zo heel erg vaak terugziet. Er zijn diverse soorten plekken of ruimtes waar je deze soort lampen kunt gebruiken. Zo worden ze regelmatig gebruikt in het theater en bij de kapper, als een soort decoratieve maar toch effectieve verlichting. Ze staan ook echt prachtig bij de eettafel. Zo is heel de tafel verlicht, zonder dat iedereen met dichtgeknepen ogen aan de tafel hoeft te zitten.

Maak de kopspiegel gloeilamp persoonlijk

Een ander voordeel van de kopspiegellampen is dat je echt ontzettend veel verschillende soorten hebt. Het is onder andere mogelijk om verschillende kleuren te kiezen, dit maakt het leuk om te zorgen voor afwisseling. Daarnaast kan je deze lampen ideaal combineren met een goede dimmer. Mocht je dan een avondje vol met sfeervol licht willen creëren dan hoef je alleen maar even aan de dimmer te draaien. Voor je het weet zit je in het prachtige licht van de kopspiegellamp. Dit is dan ook wat een kopspiegellamp bijzonder maakt. Het is een lampensoort die je niet zo vaak ziet. Zonde, het is namelijk een van de meest sfeervolle en gezellige lampen die je maar in huis kunt hebben!