Kooldraadlamp

Kooldraadlamp

Artikelen 1 tot 9 van 16 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 9 van 16 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Kooldraadlamp kopen

Lampen, lampen en nog eens lampen. Lampen zijn er in alle soorten en maten. Logisch natuurlijk, de verlichting in huis wordt door iedereen op zijn of haar eigen manier verzorgd. Hier op de site kan je alle mogelijke soorten lampen vinden die je maar nodig kunt hebben voor in huis. De lampensoort die je hier op de pagina ziet staan is de kooldraadlamp. Toch wel een eigenaardig lampje in verhouding tot de rest. Wat is het voordeel van de kooldraadlamp en waarom zou jij nu eigenlijk ook moeten kiezen voor kooldraadlampen in de woning? Tijd om hier antwoord op te krijgen, lees dus snel verder!

De eigenschappen van kooldraadlampen

De kooldraadlamp is nog altijd een van de meest verkochte soort lampen die je maar kunt vinden. Als je deze lamp zou moeten omschrijven dan zijn de termen ‘gezellig’ en ‘sfeervol’ toch wel de meest gebruikte termen. Dit is natuurlijk wel belangrijk voor de verlichting, je wilt nu eenmaal geen felle lamp in huis hebben die geen sfeer aanbrengt in de woonkamer. Met kooldraadlampen heb je dit probleem niet, deze soort gloeilampen zijn prachtig om te zien. De naam kooldraadlamp heeft te maken met de bekende gloeidraad die door de lamp heen loopt. Dit geeft het niet alleen een warme en romantische sfeer maar hij geeft de kooldraadlampen ook nog eens een speciaal karakter mee.

De verschillende uitvoeringen kooldraadlampen

Er zijn verschillende soorten uitvoeringen kooldraadlampen waar men uit kan kiezen. Vrijwel alle soorten kooldraadlampen hebben een prachtige uitstraling. Een uitstraling die echt ergens voor staat. Het geeft een vintage look af en zorgt voor een ware authentieke sfeer in de woning. Je kunt hier op de pagina filteren op de uitvoeringen en op de afmetingen, zo kan je makkelijk uitkomen bij de lamp die je nu eigenlijk zoekt voor in de woning. Iedere uitvoering heeft zo zijn eigen bijzondere uitstraling, laten we ze er eens bij pakken:
 • Standaard kooldraadlamp

  Dit is een peervormige lamp met een vintage look die bestaat ui een opgebouwde kooldraad. Het is dan wel de standaard maar dit maakt hem zeker niet minder bijzonder. Deze lamp kan je perfect gebruiken voor vrijwel iedere lampenkap. Al is het ook een mooie lamp om zo op te hangen, ideaal voor de mensen die een moderne sfeer in huis willen creëren.
 • Globe kooldraadlamp

  32 anchors, een diepe kooldraad gedraaid in de lamp. Deze lamp is perfect voor de mensen die houden van symmetrie. De ronde bol straalt een bijzonder iets uit, het is dan ook een one of a kind. Deze ronde bal is geschikt om zo op te hangen, hierdoor krijgt de kamer een gezellige en rustieke uitstraling. Eigenaardig, authentiek en vooral erg sfeervol voor in huis.
 • Buis kooldraadlamp

  13 anchors, de kooldraad loopt door tot boven in de lamp, aaneengesloten door 13 contactpunten. Je hebt natuurlijk ook mensen van wie het allemaal niet zo rond mag zijn, dan kom je automatisch uit bij de buis uitvoering. Deze lamp is geschikt voor vrijwel alle soorten toepassingen. De lamp is door zijn lengte bijzonder om te zien en zal zorgen voor een gezellige uitstraling in de gehele woning. Toch wel grappig om te zien, zo’n buisvorm als lamp.
 • Kaars kooldraadlamp

  in helder en goud leverbaar. De lamp werkt met 7 contactpunten, de kooldraad zit mooi gedraaid tot boven in de lamp. Als je het hebt over een bijzondere soort vorm kooldraadlamp dan is dit degene die je moet hebben. Hij is inderdaad gemaakt in de vorm van een kaars, hierdoor is het een lamp die prachtig staat in de woonkamer. Je weet in ieder geval zeker dat je iets unieks in handen hebt met een kaars kooldraadlamp. De kaarslamp uitvoering wordt geleverd met een E14 lampvoet, de andere uitvoeringen hebben allen een E27 fitting.
 • Rustika kooldraadlamp

  Je moet het mooiste voor het laatst bewaren natuurlijk. Deze lamp is dan ook misschien wel de mooiste kooldraadlamp die je maar kunt bestellen, met een kooldraad welk van onder tot boven loopt met 20 contact punten. Het geeft deze kooldraadlamp een geweldige uitstraling. Het is modern met een vleugje nostalgie uit de tijd van de traditionele gloeilamp. Zeer bijzonder om in huis te hangen!

Waar kan je de kooldraadlamp voor gebruiken?

De kooldraadlampen worden voornamelijk gebruikt om een chique uitstraling in de woning te creëren. Het is dan ook echt een lampensoort die bekendstaat om de uitstraling en om de gezelligheid. Het toepassen van kooldraadlampen zal zorgen voor een sfeervolle ruimte waar je je echt even thuis kunt voelen. Dit brengt dan ook met zich mee dat kooldraadlampen niet alleen geschikt zijn voor in huis, je komt ze ook vaak tegen in hotels en restaurants. De warme gloed zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn gemak zal voelen en dat hij of zij zich ontspannen voelt. Aangezien het een vrij gele lamp is hoef je ook niet meer met je ogen te knijpen om normaal te kunnen zien. Kortom, als antwoord op de vraag ‘waar kan je de kooldraadlamp voor gebruiken’: eigenlijk voor elke ruimte die je gezellig wilt maken!

Het dimmen van kooldraadlampen

Een ander voordeel vaan kooldraadlampen is dat deze volledig dimbaar zijn. Het feit dat je ze kunt dimmen brengt dan ook met zich mee dat de lampen voor iedere mogelijke gelegenheid gebruikt kunnen worden. denk bijvoorbeeld aan een kooldraadlamp voor aan de eettafel. Tijdens het eten kan je hem iets zwakker zetten om te zorgen voor een sfeervol eetlicht. Wanneer je wilt lezen zet je hem juist wat hoger om alles goed te zien. Door hier een beetje mee te spelen zal je voor elke mogelijke gelegenheid een lamp hebben die aansluit bij de sfeer. Het is niet meer nodig om met je ogen te hoeven knijpen, nooit meer een te fel LED licht in de woonkamer. Gloeilampen zijn er voor iedereen die tenminste wel een beetje uitstraling wilt in huis.

Zijn de lampen voorzien van een echte kooldraad?

Nee, deze lampen zijn niet voorzien van een echte ouderwetse kooldraad. De lampen worden gemaakt met een versterkte gloeidraad welke niet van de oude "echte kooldraad" te onderscheiden is. Dit brengt dan ook met zich mee dat je deze lampen kunt gebruiken zonder dat je hoge energiekosten kunt verwachten. De echte kooldraadlampen van vroeger waren namelijk niet zo zuinig, gelukkig kan je met deze kooldraadlampen van ons gewoon licht krijgen zonder slecht bezig te zijn voor de stroom. Onze lampen zijn allemaal voorzien van het Reinforced Construction label. Dit wil zeggen dat de nog gewoon te koop zijn en dat ze daarnaast ook nog eens tot 3x langer meegaan. De lampen kunnen tot wel 3000 branduren mee. Dus niet meer de ‘echte kooldraad’ van vroeger, maar wel een lamp die dezelfde uitstraling heeft en veel beter is dan de ouderwetse.

Hoe vervang ik mijn kooldraadlamp?

Om er zeker van te zijn dat u geen stroomschok krijgt is het van cruciaal belang dat je de eerste stroom van het armatuur (de lamp) afhaalt door de juiste groep uit te zetten. Na het uitschakelen kan het zo zijn dat de kooldraadlamp nog vrij warm aanvoelt. Wacht daarom altijd een paar minuten voordat je aan de slag gaat om de lamp te vervangen. Na het afkoelen van de kooldraad gloeilamp draai je deze eenvoudig log (Linksom). Plaats vervolgens de nieuw aangeschafte kooldraadlamp in het armatuur en schakel de groep weer in. Zo makkelijk kan het vervangen van een kooldraadlamp zijn!

Kooldraadlampen kopen bij DeGloeilampenwinkel

Bij ons is het mogelijk om al jouw kooldraadlampen voor een aanzienlijk lagere prijs dan gewoonlijk te kopen. Door onze snelle levering zal je binnen 1-3 dagen al de bestelling in huis hebben. Alle kooldraadlampen zijn direct uit voorraad leverbaar, geen noodzaak meer om te wachten tot ze in het assortiment zijn. Plus, bij ons is het ook nog eens mogelijk om een mooie stapelkorting te krijgen wanneer je meerdere kooldraad gloeilampen in een keer aanschaft. Dit stelt je in staat om gelijk de gehele woning van de meest gezellige en mooie lampen te voorzien zie er maar bestaan. Kooldraadlampen zijn dus dé lampen die je nodig hebt als je jouw woning wilt voorzien van de een gezellige sfeer. De warme gloed straalt gelijk een hoop rust af, het is dan ook echt de ideale lamp voor in de woonkamer of in de keuken. Ben jij een horecaondernemer of heb je een hotel? Hier zijn de lampen ook geschikt voor. Het uitnodigende karakter en de warme gloed zullen voor een hoop sfeer zorgen. Bestel vandaag dus nog jouw kooldraadlampen bij DeGloeilampenwinkel als je ook jouw woning wilt voorzien van de meest prachtig en gezellige lampen die er maar bestaan.